Semisclerale lenzen


med

Wat krijgt u als het comfort van een zachte lens wordt gecombineerd met de positieve eigenschappen die harde lenzen hebben? Semisclerale contactlenzen! Bij Aarts Opticien werken we met Senso Semi Sclera van Procornea.

Semisclerale lenzen

Een semisclerale contactlens is een vormstabiele lens die groter is dan een ‘normale’ harde lens. Hierdoor beweegt de lens minder en wordt het gewicht verdeeld over een groter oppervlak. Daarnaast rust de lens naast het hoornvlies ook op het oogwit (sclera), wat minder gevoelig is. Dit alles zorgt ervoor dat de lens comfortabeler is om te dragen.

Senso Semi Sclera

De semisclerale lenzen van Procornea zijn gemaakt van een zeer hoog zuurstofdoorlaatbaar materiaal. Hierdoor kan uw oog als het ware ‘ademen’ door de lens heen. Een echte kwaliteitslens dus, maar wel een die nog nauwkeuriger dan een gewone contactlens aangemeten moet worden. Bij Aarts Opticien zullen we hiervoor dan ook uitgebreid de tijd nemen, zodat u optimaal kunt genieten van alle voordelen van semisclerale lenzen! U bent van harte welkom voor meer informatie