Zachte Lenzen


contactlenzen1Veel gekozen lenzen tegenwoordig zijn ‘zachte’ contactlenzen. Doordat deze lenzen van een zeer flexibel materiaal worden gemaakt, passen de lenzen zich enigzins aan de vorm van de oogbol aan. De lenzen zijn dun, net iets groter dan het gekleurde gedeelte van het oog en worden overdag gedragen. Deze lenzen geven al vanaf het begin een uitstekend comfort.

Ze bestaan in verschillende uitvoeringen.

De meest gebruikte zijn maandlenzen. Deze lenzen kunnen gedurende een periode van 30 dagen worden gebruikt, waarna de lens verwisseld dient te worden. Zachte lenzen kunnen ook in een twee-weekse uitvoering of zelfs in daglens geleverd worden.

Daglenzen

Een snellere vervanging van een contactlens verlaagt risico’s en verhoogt comfort.

Tegenwoordig worden lenzen steeds vaker als 1-dags systeem gebruikt. Iedere dag gebruikt u een schone steriele nieuwe contactlens. U heeft geen flessen vloeistof of lenshouders meer nodig, waardoor de kans op vervuiling en infectie sterk wordt gereduceerd.

Dit maakt daglenzen een zeer praktisch en veilig systeem. Zeker wanneer u bijvoorbeeld niet dagelijks contactlenzen gebruikt. Vanwege het gemak en veiligheid wordt dit systeem ook vaak toegepast bij onze jonge lensdragers. Deze lenzen zijn ideaal voor bril dragers die willen sporten met lenzen.

Voor wie zijn zachte lenzen geschikt?

Zachte lenzen zijn voor jong en oud geschikt. Door de verschillende soorten materialen en vervangingssystemen is er vaak een prettige lens te vinden met een goede scherpte.

Zachte lenzen kunnen met cylinder gemaakt worden, met leesgedeelte of deze zelfs gecombineerd! Echter wanneer de cylindersterkte of leessterkte te hoog wordt, kan een zachte lens visuele bijeffecten geven. Bij zachte lenzen wordt de cylindersterkte in de lens verwerkt. Wanneer deze niet goed op het oog stabiliseert, is de scherpte ook niet optimaal.

Voordelen van zachte contactlenzen

  • Snel comfort
  • Goed te combineren met bril

Nadelen

  • Bij hoge of onregelmatige cylindersterkte kans op verminderde of instabiele scherpte

 

Klik hier voor een instructiefilmpje voor het inzetten en uitnemen van uw zachte lenzen.